Вступити до родини ATR

Чи саме Чубаров, Чийгоз, Іслямов та колаборант Шеремет на відео у «справі» Джемілєва —«суддя» окупантів відхилив 5 з 6 клопотань: ZAMAN

30 квітня 2021, 12:56
1206

Окупаційний «міський суд» Армянська відхилив п’ять з шести клопотань захисту лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Відмовилися запрошувати в якості свідків захисту сина Мустафи Джемілєва Хайсера, голову Меджлісу Рефата Чубарова, його заступника Ахтема Чийгоза, а також віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар Лєнура Іслямова та російського депутата Михайла Шеремета.

ФОТО: ATR

ФОТО: ATR

На думку окупаційних «суддів», не відомо чи саме вони були на відеозаписах.

Натомість, дозволили викликати Сергія Абісова, який 3 травня 2014-го року очолював МВС Криму. А також слідчого у «справі» Мустафи Джемілєва, який за словами адвоката Миколи Полозова пошкодив матеріали «справи».  

13 квітня минулого року окупанти звинуватили  Мустафу Джемілєва у так званому незаконному перетині держкордону Росії, у недбалому зберіганні вогнепальної зброї та у незаконному  придбанні та зберіганні боєприпасів. Йдеться про спробу національного лідера кримських татар 3 травня 2014 роки потрапити до Криму з Херсонської області. Тоді зустрічати його приїхали тисячі кримських татар. Але окупанти його не пропустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ