Вступити до родини ATR

Жителі власноруч гасять будинки — у Туреччині тривають пожежі: ZAMAN

4 серпня 2021, 08:52
507

З відрами і пляшками зневірені жителі турецького Мармариса вийшли на захист своїх будинків. Сюди впритул підібрався вогонь.

Люди лають владу за те, що ті послали недостатньо вертольотів і літаків.

Невдоволення людей зростає не лише тут, але і в інших регіонах, де палають пожежі. Цього року вогонь випалив утричі більше території, ніж у середньому за рік — 136 тисяч гектарів.

Причиною загорянь влада називає підпали. Водночас поширенню вогню допомагають 40-градусна спека та сильний вітер.

«Якщо хтось може приїхати, хай приїжджає. Тут неможливо нічого зробити без вертольота. Що нам робити, літати по повітрю? Тут зібралося все село. Ми нікуди не втекли. Влада повинна подивитися на це і теж нікуди не тікати. Сюди потрібно відправити трохи літаків», — кажуть місцеві жителі.

До Туреччини поки прибуло три пожежних літаки з ЄС: один із Хорватії і два з Іспанії. При цьому адміністрація Ердогана критикує у соціальних мережах кампанію, що закликає до міжнародної допомоги. Вона каже, що більша частина інформації про пожежі — це фейкові новини.

За даними турецької влади, вдалося локалізувати 125 з 132 пожеж. Вогонь продовжує загрожувати жителям на узбережжях Егейського і Середземного морів. Там знаходиться безліч готелів і курортів. Тисячі людей вже евакуювали.

Згідно з метеорологічними картами, в охоплених пожежами районах кілька місяців до цього тривала посуха. Так, рівень вологості повітря становить тут всього приблизно 8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ