Вступити до родини ATR

Учасниця Олімпіади з Білорусі Христина Тімановська може продовжити кар'єру в Польщі — країна запропонувала допомогу: ZAMAN

4 серпня 2021, 09:18
564

Білоруська спортсменка Христина Тімановська залишається у посольстві Польщі в Токіо.

Спортсменка отримала гуманітарну візу і найближчими днями поїде до Польщі. Там їй пообіцяли безпеку і можливість продовжити спортивну кар'єру.

Окрім того, відомо, що чоловік спортсменки вже виїхав з Білорусі.

Скандал навколо білоруської легкоатлетки починає розслідувати Міжнародний олімпійський комітет.

«Ми встановимо всі факти, вислухаємо всіх учасників, і це займе час. Але наша головна турбота — це благополуччя спортсменки», — каже представник МОК Марк Адамс.

Нагадаємо, що на Олімпіаді в Токіо Тімановська мала бігти естафету на 200 метрів. Але спортсменку без її згоди включили до списку учасниць естафети на 400 метрів, хоча вона спеціалізується тільки на коротких дистанціях. Після цього Тімановська публічно розкритикувала білоруське спортивне керівництво у соціальних мережах. У відповідь бігунку спробували відправити до Мінська. Однак в аеропорту вона попросила захисту у японської поліції, а також звернулася за допомогою до співробітників МОК.

Наразі у МОК чекають звіту від Національного олімпійського комітету Білорусі. Рішення у цій справі обіцяють винести, коли будуть відомі усі обставини інциденту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ