Вступити до родини ATR

Мігранти-нелегали не пройдуть — режим надзвичайного стану почав діяти на кордоні Латвії з Білоруссю: ZAMAN

13 серпня 2021, 08:05
762

На кордоні Латвії з Білоруссю почав діяти новий режим надзвичайного стану. Усіх мігрантів, які проникають на латвійську територію незаконно, змушують повернутися назад. У разі необхідності застосовують силу.

Такими повноваженнями наділили прикордонників після того, як міграційний потік з боку Білорусі зріс до небувалих масштабів. 

Як працює нова система, приїхала перевірити міністр внутрішніх справ Латвії Марія Голубєва.

«Приблизно 56 осіб намагалися перетнути кордон з боку Білорусі (після оголошення надзвичайного стану), але жоден з них не був допущений до Латвії. Отже, на сьогодні затриманих немає, оскільки ми прийняли цю постанову», — каже міністр.

Нагадаємо, що Литва, Латвія і Польща звинувачують владу Білорусі у штучному створенні потоку мігрантів. Вони вважають, що Мінськ нібито робить це у помсту за європейські санкції та інші заходи. Чи так це, перевірити складно. Мігранти, здебільшого, є вихідцями з країн Близького Сходу, при перевірках пред'являють туристичні візи, видані у Білорусі. Кажуть, що приїхали туди подивитися визначні пам'ятки.

Як відомо, з 6 серпня за незаконний перехід з Білорусі в Латвії затримали 283 людини. При цьому з січня по серпень затриманих було всього 60. У сусідній Литві до проблеми вирішили підійти більш кардинально. Туди в цьому році з Білорусі проникло більше 4 тисяч мігрантів. Тому тепер на кордоні будуватимуть чотириметрову огорожу з колючим дротом. Вона простягнеться на 508 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ