Вступити до родини ATR

Ураган «Іда» лютує у США — щонайменше одна жертва: ZAMAN

31 серпня 2021, 08:59
638

Ураган «Іда» перетнув Мексиканську затоку й налетів на американський штат Луїзіана сильним штормом четвертої категорії.

Він приніс зливи й ураганний вітер, швидкість якого подекуди перевищує 240 кілометрів за годину. Також величезні хвилі підтопили чималі території берегової лінії. 

Ураган перекинувся на сушу у неділю неподалік від міста Порт-Фуршон. Сильні вітри вирують у радіусі 80 кілометрів від його центру.

«За повідомленнями Національної метеорологічної служби, це один із найсильніших ураганів, які були в нашому штаті. І, як і передбачали, перед виходом на сушу «Іда» посилилася нечувано швидко», — каже губернатор штату.

Жителів найуразливіших районів заздалегідь попередили, що треба евакуюватися. Решта вирішила перечікувати вдома. 

Попередження про раптові повені надійшли і до центру Нового Орлеана. Це — найбільш густонаселене місто Луїзіани. Тут через ураган уже призупинили роботу служби швидкої допомоги. Жителі покладають надії на нові дамби, які простягаються на сотні кілометрів. 

16 років тому «Катріна» затопила велику частину міста, що призвело до загибелі сотень людей. Тепер людських жертв сподіваються уникнути. Але є побоювання, що вода у деяких місцях переллється через бар’єр, бо її рівень виявився вищим за прогнозовані на 1,8 метрів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ