Вступити до родини ATR

США вдалося відстрочити «шатдаун» — Конгрес має затвердити бюджет: ZAMAN

5 жовтня 2021, 09:05
717

Усього за кілька годин до закінчення терміну і початку нового фінансового року в США країні вдалося уникнути «шатдауну».

Конгрес проголосував за тимчасове фінансування до 3 грудня. В іншому випадку багато операцій уряду зупинилися б, а десятки тисяч держслужбовців залишилися б без роботи. Сенатори у Конгресі затвердили фінансування в співвідношенні 65 до 35. А в палаті представників «за» проголосувало 254 законодавця, і 175 — «проти».

«Завдяки цій резолюції уряд продовжить роботу, а ветерани та люди, що живуть за рахунок державної допомоги, продовжать отримувати чеки», — каже спікерка палати представників Ненсі Пелосі.

Як відомо, уряд США переживав «шатдаун» 21 раз. Найтриваліший відбувався протягом 34 днів. «Шатдаун» відбувається, якщо Білий дім і Конгрес не можуть домовитися про пункти бюджету на наступний фінансовий рік. Цього разу бюджет також не змогли прийняти через розбіжності. Демократи наполягають на тому, що необхідно збільшити держборг. Республіканці ж вважають це згубним для американської економіки.

Документ про продовження фінансування вже підписав президент Джо Байден. Тепер Конгресу потрібно буде затвердити бюджет на наступний рік. В іншому випадку «шатдаун» може все ж статися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ