Вступити до родини ATR

Без зв’язку із зовнішнім світом — адвокат розповів про стан Нарімана Джеляла у психлікарні: ZAMAN

14 жовтня 2021, 10:14
851

Наріман Джелял не отримує звісток із зовнішнього світу, а за місяць в ізоляторі втратив кілька кілограмів.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов після відвідин першого заступника голови Меджлісу у Психіатричній лікарні Сімферополя. Там бранець проходить стаціонарну експертизу. 

Після переведення Нарімана Джеляла, його   оглянули медики, але результатів йому не повідомили.

«Що стосується самої експертизи, то Наріман розповів, що за минулий час з ним двічі спілкувалися експерти. Просили розповісти про себе, своє життя, про ставлення до кримінальної «справи».  Повідомили, що він пробуде на експертизі максимальний термін — 28 днів. Тобто, ймовірно, на суд щодо продовження запобіжного заходу він так і не потрапить.  Ніяких новин з зовнішнього світу він не отримує. Кореспонденція в лікарню не надходить в принципі. Всі листи поки складуються у цензора в СІЗО.  Незважаючи на всі ці складності, Наріман Джелял продовжує залишатися в доброму гуморі, не сумує, не опускає руки.  І готовий боротися за свободу і справедливість», — каже адвокат Микола Полозов.

Нагадаємо, що Нарімана Джеляла та братів Азіза та Асана Ахтемових окупанти викрали 3 та 4 вересня. Їх безпідставно звинуватили у «диверсії на газопроводі» у селі Перевальне під Сімферополем. Спочатку Нарімана звинуватили у підбурюванні до диверсії. Згодом — у вчиненні підриву та нібито незаконному зберіганні вибухівки. У Меджлісі цю сфабриковану «справу» називають помстою окупантів за саміт Кримської платформи, який відбувся у Києві 23 серпня, де серед інших брав участь і Наріман Джелял. Там впевнені, що таким чином Росія планує визнати представницький орган терористичною організацію та розпочати ще масштабніші репресії проти кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ