Join the family ATR

Бахчисарайська «справа про тероризм»: двох фігурантів залишили під вартою до березня

2 December 2020, 09:44
474

Підконтрольний Росії «Верховний суд» Криму розглянув скаргу захисту та залишив у силі рішення про продовження терміну утримання під вартою до 2 березня 2021 року фігурантам четвертої бахчисарайської «справи про тероризм» Аліму Суф'янову і Сейрану Хайредінову.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомила адвокат Ліля Гемеджі, передає «Кримська солідарність».

«У скарзі були викладені підстави, за якими необхідно скасувати рішення «Київського районного суду» про продовження терміну утримання під вартою. Були вказані всі ті обставини, на які слідство не могло посилатися. «Суд» не почув нас», — розповіла Гемеджі.

Окрім того, адвокат стурбована погіршенням здоров’я кримськотатарських активістів, яких тримають у слідчому ізоляторі.

«З огляду на ослаблення імунітету у Аліма Суф'янова і Сейрана Хайредінова почали прогресувати шкірні захворювання. Проте, хлопці намагаються підтримувати своє здоров’я в нормальному стані за допомогою лікарських препаратів, які передають їм їхні родичі», — повідомила захисник.

Як повідомляв ATR.ua, 26 листопада у «Київському районному суді» Сімферополя відбулися судові засідання по продовженню запобіжного заходу фігурантам «справи про тероризм». Так, «суд» задовольнив клопотання «слідчого» і залишив Ісмета Ібрагімова, Вадима Бектемірова, Аліма Суф’янова та Сейрана Хайредінова під вартою до 2 березня 2021 року, Зекір’я Муратов з інвалідністю третьої групи залишиться у СІЗО на 6 місяців до 17 травня 2021 року.

Нагадаємо, у липні 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Тоді затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Зекір’ю Муратова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайредінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Згодом окупаційний «суд» у Криму відправив Олександра Сізікова під домашній арешт, решту затриманих запроторили до СІЗО.