Join the family ATR

Херсонщина — це Україна: мітингу за утворення «ХНР» не відбулося

4 March 2022, 18:46
1056

У Херсоні не відбулося мітингу за створення «ХНР». На площу вийшли люди з українськими прапорами, не побоявшись озброєних російських військових.

Фото: медіа-центр "IPC-Херсон"

Фото: медіа-центр "IPC-Херсон"

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук в етері телеканалу Рада.

Водночас, вона сказала, що Херсон стоїть в переліку тих, кого треба евакуювати якнайшвидше.

«На жаль, на сьогодні Росія не дає добра, щоб розпочати евакуацію в Херсоні. Вони вважають, що тримають під контролем місто, але це не так. Ми розраховуємо на Червоний хрест, ми звернулися до Гутьересса. Президент з ним говорив, прем’єр вчора говорив з Червоним Хрестом у Женеві, ми звернулися до лідерів світу і на сьогодні намагаємося зробити системною роботу з гуманітарних коридорів. Адже ми хочемо вивезти дітей, жінок, людей похилого віку. Натомість Росія, спотворюючи картинку, хоче видати себе за миротворця, який, як вона думає, допомагає людям вижити. Всі все розуміють, але треба трохи часу, щоб світова спільнота, рівно як і ми, натиснули в повній мірі на Росію, щоб створити такі коридори», — сказала Верещук.

Як повідомляв ATR.ua, у Херсоні окупанти збиралися влаштувати «мітинг» з підставними місцевими, щоб оголосити про створення ще однієї так званої «народної республіки».