ATR AİLESİNE QOŞULMAQ

Глюкоза заявила, що її слова про «український Крим» змонтували

12 avgust 2020, 11:37
1069

Російська співачка Глюкоза, якій вже вдруге вручили трирічну заборону на в’їзд до України, заявила, що у ході спілкування з українськими прикордонниками вона не називала Крим українським, а відео, яке поширила Держприкордонслужба, було змонтоване.

Про це росіянка написала на своїй сторінці в Instagram.

«Я тільки прийшла до тями від шоку. Складно було відразу дати якісь коментарі, морально я була просто знищена. <...> Коли я опинилася на митниці, навколо мене розгорнули справжню спецоперацію. Мене відвели на допит і допитували більше трьох годин. З перших хвилин на мене тиснули, пресинг був такий, ніби я якась терористка. <...> На третій годині пресингу питанням «Чий Крим?» я задала зустрічне запитання: «Чого ви домагаєтеся? Щоб я сказала, що Крим український? Що взагалі відбувається? Ну, відправляйте назад, до чого ці допити?». Але їм просто потрібно було одне. Щоб у моїй промові прозвучало це словосполучення, а далі все вже було зроблено і змонтовано так, як їм було зручно. Прикро до сліз», — заявила Глюкоза.

Нагадаємо, що російській співачці Наталії Іоновій, більш відомій під сценічним ім'ям Глюкоза, минулого тижня заборонили в'їзд в Україну на 3 роки (до 6 серпня 2023 року). Як повідомили у Державній прикордонній службі України, росіянка прибула до Києва серед пасажирів рейсу з Мінська. Під час оформлення прикордонники контрольно-пропускного пункту «Київ» з’ясували, що росіянка порушувала українське законодавство, неодноразово відвідувавши окупований Росією Крим.

Згодом відео розмови Глюкози з українськими прикордонниками опублікували в YouTube. На записі співачка називає Крим українським. Вона також заявляє, що для неї можливість відвідування України набагато важливіша за відвідини Криму.