Вступити до родини ATR

З’явилася інформація про те, куди етапували політв'язня Енвера Сейтосманова

4 червня 2020, 17:48
1178

Кримськотатарського політв'язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова, якого раніше засудили до 17 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями, ймовірніше за все етапували у колонію у Башкортостані.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив його адвокат Еміль Курбедінов, передає «Кримська солідарність». Захисник наголосив, що тривалий час про місцезнаходження Енвера Сейтосманова нічого не було відомо.

«Ми відправили відповідні заяви із запитом про те, де він знаходиться. Лише третього червня ми отримали інформацію про ймовірне місце, куди його направили, — в Республіку Башкортостан», — сказав Курбедінов.

Раніше кримського татарина утримували у СІЗО в Ростові-на-Дону.

Як відомо, 5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова до 17 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму. 4 грудня Сейтосманову на суді надали останнє слово. Кримський татарин заявив, що він громадянин України, а Росія порушує його права.

16 квітня 2020 року військовий апеляційний суд міста Власіха Московської області відхилив апеляційну скаргу захисту на вирок суду першої інстанції.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова затримали 10 травня 2018 року. Після обшуку в його оселі у Севастополі кримському татарину інкримінували ст. 205.5 ч.2 КК РФ — «участь у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше російське слідство посилило звинувачення — Сейтосманову додатково закидають «організацію діяльності терористичної організації» (ч.1 ст. 205.5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ