Вступити до родини ATR

У Зеленського нарахували 45 осіб, які пропали безвісти у Криму

14 липня 2020, 09:59
998

З початку окупації Російською Федерацією Криму на півострові безвісти пропали 45 осіб, доля п'ятнадцяти з них невідома дотепер.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомляє прес-служба постійного представництва президента України в АР Крим у Facebook.

Так, за словами заступника постійного представника президента України в АР Крим Таміли Ташевої, насильницькі зникнення в окупованому Криму — один зі злочинів, скоєних окупантом.

«Задача держави документувати випадки насильницьких зникнень, в рамках повноважень здійснювати розслідування та залучати міжнародні організації до розшуку, в цей час надавати підтримку родичам зниклих безвісти, яка може включати не тільки матеріальну допомогу, а й психологічну підтримку і постійний доступ до інформації про стан розслідування. Ми маємо пам’ятати про імена всіх жертв насильницьких зникнень на наших територіях, адже за цифрами 45 та 15 стоять реальні люди, сльози та сподівання десятків і тисяч людей», — зазначила вона.

У відомстві нагадали, що 2 роки тому Верховною Радою України був ухвалений закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти». Потреба у законодавчому регулюванні проблематики зникнення за особливих обставин в Україні виникла з початком відкритої збройної агресії Російської Федерації у 2014 році, додала Ташева.

У представництві президента в АРК також опублікували перелік зниклих 15 кримчан, доля яких досі залишається невідомою: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескендер Апселямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арлен Терехов, Руслан Ганієв, Арсен Алієв, Ескендер Ібраімов, Ервін Ібрагімов.

Нагадаємо, що активісти організації «КримSOS» щомісяця влаштовують акцію протесту проти насильницьких зникнень в окупованому Криму. Через пандемію COVID-19 останні акції були проведені віртуально у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ