Вступити до родини ATR

Джеппар: Пріоритетна місія України в ЮНЕСКО — привернення уваги світу до гострих проблем в окупованому Криму

17 липня 2020, 11:15
1399

В умовах незаконної окупації Росією Криму пріоритетним напрямом діяльності України в ЮНЕСКО і надалі залишиться використання можливостей Організації для привернення уваги міжнародної спільноти до гострих проблем на території тимчасово окупованого півострова.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України, голова Нацкомісії у справах ЮНЕСКО Еміне Джеппар.

Як повідомляє прес-служба МЗС, Джеппар 16 липня провела нараду керівників секторів Нацкомісії.

«Було підкреслено важливість регулярного інформування ЮНЕСКО про руйнівні дії російської окупаційної влади в тимчасово окупованому Криму, що загрожують збереженню універсальної культурної і історичної цінності українських об’єктів культурної спадщини, проведення незаконних археологічних розкопок, порушення освітніх і культурних прав українців і кримських татар, перешкоджання вільному розповсюдженню ЗМІ, переслідування журналістів тощо», — йдеться у повідомленні.

Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джеппар також підтвердила готовність української сторони активно співпрацювати з Організацією у здійсненні ефективного моніторингу ситуації в тимчасово окупованому Криму в усіх сферах компетенції ЮНЕСКО.

Раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський призначив першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джеппар головою Нацкомісії у справах ЮНЕСКО. У травні Зеленський затвердив кандидатуру колишнього першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар на посаду першого заступника міністра закордонних справ. Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що призначення Еміне Джеппар на цю посаду було його ініціативою, але цю кандидатуру погоджували на найвищому державному рівні. Також Кулеба сказав, що «цілеспрямовано шукав людину, в якої серце болить за Крим».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ