Вступити до родини ATR

Еміне Джеппар призначена головою Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

15 липня 2020, 12:52
1620

Президент Володимир Зеленський призначив першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джеппар головою Нацкомісії у справах ЮНЕСКО.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зазначається, що Володимир Зеленський звільнив з посади голови Нацкомісії Сергія Кислицю, а на його місце призначив першого заступника міністра закордонних справ Еміне Джеппар.

«Призначити Джеппар Еміне Айярівну — першого заступника міністра закордонних справ України — головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, увільнивши від виконання цих обов'язків Сергія Кислицю», — йдеться в указі голови держави.

18 травня 2020 року стало відомо, що Володимир Зеленський затвердив кандидатуру колишнього першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар на посаду першого заступника міністра закордонних справ. Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що призначення Еміне Джеппар на цю посаду було його ініціативою, але цю кандидатуру погоджували на найвищому державному рівні. Також Кулеба сказав, що «цілеспрямовано шукав людину, в якої серце болить за Крим».

Як відомо, у 2015 році Еміне Джеппар була призначена радником міністра з інформаційної політики щодо Криму. Пізніше, у 2016 році, Кабінет міністрів погодив призначення кримської татарки першим заступником міністра інформаційної політики України. У вересні 2019 року Еміне Джеппар у зв'язку з припиненням повноважень уряду Володимира Гройсмана написала заяву про звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ