Вступити до родини ATR

У МЗС нагадали про переслідування кримських татар у Криму

31 липня 2020, 12:36
1150

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар у своєму привітанні з Курбан-байрамом нагадала про переслідування кримських татар в окупованому Росією Криму.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Щиро вітаю з нагоди свята Курбан-байраму. <...> У ці дні мої думки особливо присвячені Криму, а молитви звернені до Всевишнього із проханням милості, захисту та допомоги моїм співвітчизникам — кримським татарам — мусульманам України, які переживають жахливу несправедливість та переслідування на своїй рідній землі. <...> Нехай Всевишній прийме наші молитви у дні Курбан-байраму, а це світле свято буде щасливим, благословенним і радісним для мусульман усього світу», — зазначила Еміне Джеппар.

Нагадаємо, що 31 липня розпочинається святкування одного з головних свят в ісламі — свята жертвопринесення. Курбан-байрам святкують через 70 днів після іншого важливого свята — Ораза-байраму. Свято також знаменує собою закінчення хаджу — паломництва до Мекки. Цьогоріч свято відзначається з 31 липня по 2 серпня.

Як повідомляв ATR.ua, цьогоріч 18 травня — у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу — президент України Володимир Зеленський пообіцяв зробити свята Курбан-байрам та Ораза-байрам державними. Станом на сьогодні цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ