Вступити до родини ATR

Прикордонники розповіли про роботу КПВВ з Кримом після ухвали про їхнє закриття

10 серпня 2020, 15:25
911

9 серпня, після закриття КПВВ, адмінмежу з окупованим Кримом перетнули 358 осіб, 52 з яких пропустили на гуманітарних підставах.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Про це повідомили у Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби України.

«Протягом минулої доби через адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом прослідували 358 громадян, з яких 201 — на тимчасово окуповану територію та 157 — на материкову частину України. <...> У взаємодії з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Представництвом президента України в Автономній Республіці Крим та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь прикордонники ухвалили окремі рішення та встановленим порядком пропустили 52 громадян з гуманітарною метою», — йдеться у повідомленні.

ДПСУ нагадує, що наразі КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» працюють в обмеженому режимі.

Як повідомляв ATR.ua, з 9 серпня Україна закрила контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду 8 серпня. Згідно з рішенням уряду, КПВВ будуть закриті до 30 серпня. Урядовці заявили, що ця ухвала спрямована на запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Члени Меджлісу кримськотатарського народу, активісти та правозахисники вимагають відмінити цю ухвалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ