Вступити до родини ATR

Польща не визнає «вибори» в окупованому Криму

16 вересня 2020, 09:34
505

У МЗС Польщі заявили, що Варшава не визнає «місцеві вибори» в окупованому Криму. Також у відомстві нагадали про систематичні порушення прав кримських татар на півострові.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Польщі.

«Вибори» «губернатора» Севастополя були незаконними, як і голосування за представників так званих «державної ради Республіки Крим» і так званої «місцевої ради Сімферополя». <...> Ця позиція випливає із безпосередніх зобов’язань Польщі як члена ООН», — йдеться у заяві.

Окрім того, МЗС Польщі нагадало, що за резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року анексія Криму Російською Федерацією визнана порушенням міжнародного права.

Також у відомстві нагадали про систематичні порушення окупаційною владою прав людини, особливо щодо кримських татар.

«Ми закликаємо до міжнародної солідарності для протидії цим діям Російської Федерації на анексованому півострові. <...> Польща продовжить підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України», — додають у заяві.

Зазначається також, що МЗС Польщі підтримує заяву Європейської служби зовнішніх справ, у якій також йдеться про невизнання «виборів» в окупованому Криму.

Як повідомляв ATR.ua, 13 вересня в анексованому Криму відбувся основний день голосування на так званих «виборах» окупаційного «губернатора Севастополя» та «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради». 14 вересня так звана «виборча комісія» Севастополя оголосила, що на «виборах» окупаційного «губернатором» міста перемогу здобув Михайло Развожаєв.

У Міністерстві закордонних справ України, зі свого боку, закликали світову спільноту розширити санкції проти Росії через проведення чергових незаконних «місцевих виборів» в окупованому Криму. Окрім того, Європейський Союз  зробив заяву про невизнання цих «виборів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ