Вступити до родини ATR

Київ закликав міжнародних партнерів посилити санкції проти РФ через «вибори» у Криму

14 вересня 2020, 07:25
525

У Міністерстві закордонних справ України закликають світову спільноту розширити санкції проти Росії через проведення чергових незаконних «місцевих виборів» в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС. Так, у зовнішньополітичному відомстві висловили рішучий протест та засудили «протиправну організацію і проведення» так званих «виборів» на тимчасово окупованій території.

«Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків», — йдеться у заяві.

У міністерстві попередили, що усі причетні до підготовки та проведення незаконного «голосування» нестимуть відповідальність за українським законодавством.

«Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих «виборів» на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом розширення санкцій», —додали у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 13 вересня в анексованому Криму відбувся основний день голосування на так званих «виборах» окупаційного «губернатора Севастополя» та «довиборах» «депутатів» до так званих «державної ради Республіки Крим» та «Сімферопольської місцевої ради».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ