Вступити до родини ATR

У Вірменії почали затримувати опозиціонерів через організації незаконних акцій

12 листопада 2020, 13:11
829

Проти 10 лідерів опозиційних політсил Вірменії відкрили кримінальні справи. Їх звинувачують в організації та проведенні протизаконних масових зібрань.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на Спеціальну слідчу службу Вірменії.

«За звинуваченням в організації масових заворушень затримано голову опозиційної партії «Процвітаюча Вірменія» Гагіка Царукяна, представника опозиційної партії «Дашнакцутюн», керівника телеканалу «Еркір Медіа» Гегама Манукяна, заступника голови опозиційної Республіканської партії Едуарда Шармазанова, опозиціонерів Сурена Суренянца, Давида Амбарцумяна, заступника голови опозиційної партії «Батьківщина» Ару Саакяна», — йдеться у повідомленні.

Деяким опозиціонерам закидають необережне поводження з держтаємницею.

Колишнього директора Ради нацбезпеки, голову «Батьківщини» Артура Ванецяна затримали не лише за масові безлади, а й за «порушення правил поводження з документами та комп'ютерною інформацією, що містить державну таємницю».

Таку ж статтю інкримінують главі партії «Нацбезпека» Гарніку Ісагуляну, очільнику «Однієї Вірменії» Артуру Казиняну та представнику «Дашнакцутюн» Ішхану Сагателяну.

Ще двом опозиціонерам, що були притягнуті в якості підозрюваних, обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Нагадаємо, протести в Єревані почалися в ніч на 10 листопада після того, як прем'єр Вірменії Нікол Пашинян спільно з лідерами РФ і Азербайджану підписав тристоронню заяву про припинення вогню і перекидання миротворців у Нагірний Карабах, а також передачу декількох районів в регіоні Азербайджану. Вірменська опозиція гостро розкритикувала підписання угоди. Опоненти уряду Нікола Пашиняна вважають, що прем'єр «продав» вірменські землі.

Масова акція протесту з вимогою відставки Пашиняна пройшла в минулу середу в Єревані біля будівлі уряду Вірменії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ