Вступити до родини ATR

Окупанти вводять нові обмеження у Криму через поширення COVID-19

18 листопада 2020, 13:42
621

Окупаційний «уряд» Криму вводить нові обмеження через поширення коронавірусу. Зокрема, роботодавцям рекомендують перевести співробітників старше 65 років на дистанційний режим роботи, а також заборонити бенкети та корпоративи у період новорічних свят.

Про це повідомив окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов, пишуть місцеві ЗМІ.

18 листопада Сергій Аксьонов ввів зміни у так званий «Наказ про підвищену готовність». Згідно з яким, роботодавцям незалежно від організаційно-правової форми установи, рекомендовано перевести співробітників старше 65 років на дистанційну форму роботи.

Окрім того, в період з 20 грудня 2020 року по 15 січня 2021 року забороняється надання послуг з проведення будь-яких заходів з метою об’єднання людей, зокрема корпоративів та банкетів. Також заборонені будь-які розважальні програми та «новорічні ялинки», як на вулиці, так і в громадських приміщеннях.
Нагадаємо, станом на 18 листопада, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 16 369 осіб (12 733 — у Криму, 3636 — у Севастополі). В окупованому Криму відомо про смерть 341 пацієнта з COVID-19 (242 — у Криму, 99 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистику смертності від COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ