Вступити до родини ATR

Дефіцит лікарів у Криму: окупанти мають намір перекуповувати медиків — іншого виходу в Аксьонова немає

16 грудня 2020, 13:17
846

Так званий «голова» окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов вкотре визнав дефіцит лікарів, а також відсутність належних умов для працівників медичної сфери на півострові.

Під час проведення «оперативного штабу по коронавірусу» Аксьонов запропонував перекуповувати висококласних медиків для роботи в окупованому РФ Криму з хворими на коронавірус.

За його словами, підготувати фахівців за короткий термін у Криму не вдасться.

«Так, не вистачає сил і засобів, але в наших силах це компенсувати. Єдине, що не в наших силах, це швидко підготувати професійних лікарів в потрібній кількості», — сказав він.

На його думку, співробітників-професіоналів треба купувати, і є певна конкуренція на підконтрольному РФ ринку праці. Він додав, що багато медпрацівників їдуть до Москви, де пропонують кращі умови, при цьому Аксьонов переконаний, що іншого шляху для подолання дефіциту співробітників немає.

Зазначимо, що в окупованому Криму за останню добу виявили 354 нових випадків захворювання на коронавірус. Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла  25 514 осіб (19 988 — у Криму, 5526 — у Севастополі).

Як повідомляв ATR.ua, через стрімке зростання захворюваності на COVID-19 окупаційна «влада» Криму заявила, що може запровадити жорсткіший карантин. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ