Вступити до родини ATR

Росія намагається дискредитувати роль Радбезу ООН — Чубаров

22 травня 2020, 11:47
1236

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив чергову провокацію колаборантів з окупованого Криму, які напередодні взяли участь у «неформальній відеоконференції» Радбезу ООН, ініційованій делегацією РФ. Зокрема, він закликав мешканців півострова самим подивитися їхній виступ та зробити висновки.

ФОТО: ATR

ФОТО: ATR

Про це Чубаров написав у своєму Facebook.

«Нова провокація Москви спрямована на дискредитацію ролі та значення Ради Безпеки ООН як органу з підтримки міжнародного миру й безпеки. Не варто говорити і про те, що «запрошені» державою-окупантом з тимчасово окупованого Криму особи, що перебувають під повним контролем спеціальних служб Російської Федерації, апріорі не здатні представляти власну думку, а будуть лише транслювати директиви держави-агресора — Російської Федерації, аби зімітувати підтримку незаконної окупації кримськими татарами і українцями», — зазначив очільник Меджлісу.

Рефат Чубаров додав, що російські дипломати вчергове на міжнародній арені намагалися розказати про «добровільне об’єднання кримського народу із Росією».

«Я радив би, щоб його (виступ — ред.) подивилися в Криму. Слід самим переконатися на власні очі в тому, наскільки різкими виявляться ляпаси по нахабних мордах російських окупантів і їхніх прислужників», — підкреслив він.

Напередодні стало відомо про те, що на «неформальній відеоконференції» Радбезу ООН 21 травня, яку ініціювала делегація РФ, виступатимуть чотири учасники з окупованого Криму: журналіст-пропагандист Олександр Макар, «депутат» Бахчисарайської «міськради» Ервін Мусаєв, «заступник» окупаційного «глави» «ДУМК» Есадуллах Баїров та «очільниця» так званої української громади Криму Анастасія Гридчина.

Як відомо, вчора під час відеоконференції щодо Криму посли Франції, Бельгії та Європейського Союзу засудили дії Москви і заявили, що підтримують територіальну цілісність України.

Зазначимо, що раніше постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія скликає цей захід у відповідь на неформальне засідання членів Радбезу ООН в березні, ініційоване Україною і партнерами. Нагадаємо, 6 березня в Раді Безпеки ООН українська делегація провела засідання за формулою Арріі щодо порушень прав людини в окупованому Росією Криму, де міжнародні дипломати вчергове засудили окупацію півострова та порушення прав людини там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ