Вступити до родини ATR

Чубаров нагадав про четверту річницю насильницького викрадення Ервіна Ібрагімова

25 травня 2020, 14:50
1170

24 травня 2016 року в Криму окупанти викрали члена виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Вже чотири роки про його долю нічого не відомо.

Про четверту річницю насильницького викрадення кримського татарина нагадав очільник Меджлісу Рефат Чубаров.

«Для багатьох із нас ранок 25 травня 2016 року розпочався тривожними повідомленнями з Криму про зникнення в ніч із 24 на 25 травня Ервіна Ібрагімова, члена Виконавчої Ради Всесвітнього конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального Меджлісу, екс-депутата Бахчисарайської міської ради. Про те, що зникнення Ервіна насправді було насильницьким викраденням, стало очевидним за лічені години, коли батько і друзі Ервіна переглянули відеозапис з охоронної камери, яка була розташована поблизу від місця нападу на Ервіна», — зазначив він.

Рефат Чубаров підкреслив, що батько Ервіна Ібрагімова у день викрадення звернувся із заявою до окупаційної «прокуратури» Криму. Але досі про долю кримського татарина нічого не відомо.

«Вимоги про з'ясування обставин насильницького викрадення Ервіна і про його долю включені до багатьох рішень і резолюцій міжнародних організацій. Нещодавно про це йшлося також на засіданні Ради Безпеки ООН (за формулою Арріа): «Як, не позбавивши Крим від російської окупації і не відновивши державний суверенітет України над півостровом, ми зможемо допомогти у пошуку сина батькам насильно викраденого окупантами Ервіна Ібрагімова, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар, члена регіонального Меджлісу?». Доля Ервіна Ібрагімова не відома досі. Ми чекаємо на тебе, Ервіне!» — підсумував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, Ервін Ібрагімов був викрадений в Бахчисараї пізно ввечері 24 травня 2016 року. Це останнє відео, на якому зафіксований кримський татарин. На ньому видно, як авто Ібрагімова зупинили люди в формі співробітників російської ДПС, як підвели до свого мікроавтобуса, як він виривався і намагався втекти, як його зловили і заштовхали всередину, і як машина поїхала у бік Бахчисарайського водосховища.

Наступного дня батько Ервіна Ібрагімова знайшов його машину в 200 метрах від будинку — з відкритими дверима і ключем в запалюванні.

Напередодні викрадення, розповів тоді Умер Ібрагімов, за його сином стежили невідомі, проте тоді Ервін пов'язав це з проведенням на півострові траурних заходів із нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Окрім того, батько Ібрагімова повідомив, що синові напередодні викрадення надходили погрози.

До сьогоднішнього дня попри наявний відеозапис викрадення, знайдені на місці злочину документи і повідомлення про погрози і стеження напередодні злочину про долю кримського татарина нічого не відомо.

У вересні 2017 року кримські «правоохоронні органи» призупинили розслідування викрадення Ервіна Ібрагімова. Вони висунули версію, що кримський татарин був викрадений з метою дестабілізації ситуації в Криму і для дискредитації силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ