Вступити до родини ATR

«Суддю» з Криму судитимуть в Україні за держзраду

25 травня 2020, 16:06
1002

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно «судді» «Київського районного суду» Сімферополя, яку звинувачують у державній зраді через те, що у 2014 році вона перейшла на бік окупантів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

«Слідством встановлено, що громадянка України, будучи суддею, після окупації півострова у 2014 році зрадила присязі на вірність народу України, перейшовши на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів, сприяючи таким чином окупації півострова, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної адміністрації та надаючи допомогу Російській Федерації в проведенні підривної  діяльності проти України», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі АРК додали, що «суддя»-зрадниця у складі незаконно створеного «Київського районного суду» Сімферополя виносила «судові рішення» у «справах» за російським законодавством. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Про кого саме йдеться, в прокуратурі не уточнюється.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму відбувся «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва використовує для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського опору російській окупації.

Зазначимо, що країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ