Вступити до родини ATR

Мер Черкас через суд вимагає у Зеленського 1 грн компенсації

27 травня 2020, 13:52
1110

Мер Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти президента України Володимира Зеленського. Він вимагає компенсацію у розмірі однієї гривні за те, що Зеленський назвав його «бандитом».

Про це повідомив адвокат черкаського голови Денис Ципін. У своєму Facebook захисник оприлюднив відповідне відеозвернення.

«Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, подаю до Печерського районного суду Києва позовну заяву про захист честі та гідності, ділової репутації мера Черкас. Ми всі пам'ятаємо, що кілька днів тому президент Зеленський назвав Бондаренка «бандитом». Ось відповідь», — розпочав адвокат.

У заяві зазначається, що такі фрази в контексті його відповіді журналістові про мера Черкас позивач і суспільство сприйняли як те, що президент назвав особисто Бондаренка «бандитом». Як компенсацію Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 гривню за моральну шкоду та «приниження честі, гідності й ділової репутації».

Як відомо, 20 травня на прес-конференції Володимир Зеленський, говорячи про мера Черкас Бондаренка, заявив, що «за один стіл із такими бандитами не сяде».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ