Вступити до родини ATR

Окупанти в Криму применшують дані про захворюваність на COVID-19 — правозахисники

28 травня 2020, 10:44
658

«Влада» окупованого Криму продовжує применшувати дані про захворюваність на коронавірус.

Про це у своєму моніторинговому звіті повідомляє Кримська правозахисна група.

Так, зазначається, що станом на 27 травня на півострові відомо про 515 інфікованих мешканців. За день до того окупаційна «влада» повідомляла про 355 хворих у Криму та 160 хворих у Севастополі. Вже наступного дня повідомлялося, що у Севастополі зареєстрували тільки два нових випадки захворювання на COVID-19.

Водночас, за даними правозахисної групи, в окупованому Криму стабільно зростає кількість медичних установ, в яких вже виявили випадки зараження медичних працівників інфекцією COVID-19.

«Результати моніторингу дають підстави вважати, що офіційні цифри як про кількість випадків зараження на COVID-19, так і кількість смертей від COVID-19 занижені», — йдеться у звіті правозахисників.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні окупаційна «влада» Криму повідомила, що загальна кількість хворих на COVID-19 досягла 514 осіб (354 — у Криму, 160 — у Севастополі). Загалом на півострові померли 14 осіб, хворих на коронавірус.

Зазначимо, що Постійне представництво президента України в АРК також наголошувало на тому, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Нагадаємо, «влада» окупованого Криму раніше продовжила режим самоізоляції для всіх мешканців до 31 травня. Окрім того, з 12 травня на півострові запровадили обов'язковий «масочний режим» для всіх громадян. Попри зростання кількості випадків COVID-19 в окупованому Криму з 18 травня там скасували режим обов'язкової самоізоляції громадян — вимога залишатися вдома замінена на рекомендацію. Також на півострові вже відновили роботу більшість підприємств, окрім організацій курортної і культурної сфер, громадського харчування та низки інших напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ