Вступити до родини ATR

Очільник фракції «Голос» підтримує внесення законопроекту щодо кримськотатарської автономії на розгляд Верховної Ради

28 травня 2020, 13:55
1065

Очільник фракції «Голос» Сергій Рахманін вважає, що законопроект про внесення змін до Конституції України щодо створення кримськотатарської національно-територіальної автономії в Криму можуть внести на розгляд Верховної Ради представники будь-якої депутатської фракції, не чекаючи на те, що це зробить фракція, що має парламентську більшість.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Таку думку він висловив в ефірі програми «PRIME:Муждабаєв» на телеканалі ATR.

Зокрема, депутат розказав, не уточнюючі призвищ, що за часів своєї журналістської діяльності, він спілкувався на цю тему з «впливовим політиком в українському парламенті». Сергій Рахманін запитав у нього, чому, маючи на руках вже готовий текст конституційних змін, фракція не вносить його на розгляд. Цей політик, який представляв на той час фракцію, що мала більшість у парламенті, сказав, що подібні законопроекти потрібно виносити тільки тоді, коли є гарантовані 300 депутатів, які проголосують «за».

«Я прихильник того, щоби подібний законопроект щодо змін у Конституцію, стосовно кримськотатарської національної автономії, вносити. Тому що ми можемо, як і в попередньому скликанні, дочекатися завершення каденції Верховної Ради. Коли це в політичній площині, кожен побачить хто є хто. Хтось скаже, що це легковажно. Мені, навпаки, здається що це відповідально, бо, власне, це і є політика. Політика, зокрема, передбачає ризик і відповідальність. У цьому випадку є те і те», — вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ