Вступити до родини ATR

COVID-19: в Севастополі продовжили режим підвищеної готовності до 15 червня

28 травня 2020, 15:53
1142

«Влада» окупованого Севастополя у зв’язку з пандемією COVID-19 ухвалила рішення про продовження до 15 червня у місті режиму підвищеної готовності.

Про це повідомляє прес-служба «уряду» окупованого Севастополя.

На засіданні «оперативного штабу» 28 травня «в.о. губернатора» Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що з 1 червня у місті скасовується низка обмежень. Зокрема, дозволяється відвідування територій загальноміського значення — набережних, скверів, площ та парків з дотриманням соціального дистанціювання.

«Режим підвищеної готовності на території Севастополя продовжує свою дію. Ми його не скасовуємо, тому що їм регламентується насамперед особливий порядок в'їзду. До 15 червня зберігається заборона на проведення дозвіллевих, розважальних, спортивних та інших подібних заходів з масовим перебуванням громадян. Продовжує діяти заборона на відвідування музеїв, заповідників, лісів і парків», — сказав Развожаєв.

Нагадаємо, в окупованому Криму за минулу добу ще у сімох мешканців підтвердили захворювання на коронавірус. Загальна кількість інфікованих COVID-19, за офіційними даними «влади», досягла 522 осіб (361 — у Криму, 161 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли. Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Нагадаємо, «влада» окупованого Криму раніше продовжила режим самоізоляції для всіх мешканців до 31 травня. Окрім того, з 12 травня на півострові запровадили обов'язковий «масочний режим» для всіх громадян. Попри зростання кількості випадків COVID-19 в окупованому Криму з 18 травня там скасували режим обов'язкової самоізоляції громадян — вимога залишатися вдома замінена на рекомендацію. Також на півострові вже відновили роботу більшість підприємств, окрім організацій курортної і культурної сфер, громадського харчування та низки інших напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ