Вступити до родини ATR

СБУ повідомила про підозру двом співробітникам спецслужб РФ

29 травня 2020, 07:26
1030

СБУ оголосила підозри двом співробітникам ГУ Генштабу Збройних сил Росії і ФСБ за підбурювання українських громадян до вчинення державної зради. Один із підозрюваних діяв у змові з екс-співробітником кримського управління СБУ, який після анексії півострову перейшов до ФСБ РФ.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними слідства, у липні 2019 року офіцер розвідувального центру головного управління російського Генштабу намагався завербувати українця для передачі відомостей щодо Збройних сил України.

«Російський розвідник діяв за попередньою змовою з колишнім співробітником Головного управління СБУ в АР Крим, який після анексії зрадив військову присягу і перейшов на службу до ФСБ Росії», — йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що спецслужби РФ планували отримати від українця допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі шляхом збору та передачі відомостей військового характеру про Збройні сили України.

Раніше цього тижня у СБУ заявили, що повідомили про підозру іншому російському розвіднику, який, за даними спецслужби, схилив до державної зради заступника керівника протоколу прем’єр-міністра України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ