Вступити до родини ATR

Україна відкрила пункти пропуску на кордоні з ЄС і Молдовою

29 травня 2020, 07:57
1050

З 29 травня на кордоні з країнами ЄС і Молдовою з українського боку відкриваються загалом 66 пунктів пропуску. Тимчасово зачиненими залишаються 56 пунктів пропуску.

Про це повідомила прес-служба МВС з посиланням на Держприкордонслужбу.

Відповідні зміни щодо роботи пунктів пропуску внесені Кабінетом міністрів України у розпорядження № 288 від 13 березня 2020 року.

«Державна прикордонна служба України поінформувала про відновлення роботи пунктів пропуску з українського боку суміжні країни, зокрема країни ЄС та Республіку Молдова, оскільки до переліку пунктів пропуску, які поновлюють свою роботу, не входять пункти пропуску на ділянках державного кордону з Білоруссю та РФ», — йдеться в повідомленні.

Водночас тимчасово зачиненими залишаються 56 пунктів пропуску.

Нагадаємо, що з 16 травня поновлено роботу пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею. Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогодні здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

Наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску: «Шегині», «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська». У трьох останніх прикордонники пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

Водночас на вхід в Україну діють обмеження щодо іноземців та осіб без громадянства (окрім певних категорій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ