Вступити до родини ATR

У Криму зафіксовані 8 нових випадків COVID-19

29 травня 2020, 11:15
1455

В окупованому Криму за минулу добу ще у вісьмох мешканців підтвердили захворювання на коронавірус. Загальна кількість інфікованих COVID-19, за офіційними даними «влади», досягла 530 осіб (369 — у Криму, 161 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

Про вісім нових підтверджених випадків COVID-19 повідомив окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов, пишуть місцеві ЗМІ.

«За 28 травня в Республіці Крим зареєстровано 8 нових випадків коронавирусной інфекції. Всі вони виявлені за результатами проведення протиепідемічних заходів та лабораторного скринінгу осіб з діагнозами «позалікарняна пневмонія» і ГРВІ. Всі хворі госпіталізовані в інфекційні стаціонари», — сказав він.

З урахуванням нових інфікованих, загальна кількість хворих, за офіційними даними «влади», досягла 530 осіб (369 — у Криму, 161 — у Севастополі). Відомо, що 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

На офіційному ресурсі російського штабу щодо поширення COVID-19 «Стопкоронавирус.рф» станом на 29 травня повідомляється про 361 інфікованих в окупованому Криму і про 161 — в Севастополі. Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Нагадаємо, «влада» окупованого Криму раніше продовжила режим самоізоляції для всіх мешканців до 31 травня. Окрім того, з 12 травня на півострові запровадили обов'язковий «масочний режим» для всіх громадян. Попри зростання кількості випадків COVID-19 в окупованому Криму з 18 травня там скасували режим обов'язкової самоізоляції громадян — вимога залишатися вдома замінена на рекомендацію. Також на півострові вже відновили роботу більшість підприємств, окрім організацій курортної і культурної сфер, громадського харчування та низки інших напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ