Вступити до родини ATR

Зеленський привітав українських миротворців із Міжнародним днем миротворців ООН

29 травня 2020, 13:09
1746

Президент України Володимир Зеленський привітав українських миротворців із Міжнародним днем миротворців Організації Об'єднаних Націй.

Привітання Зеленського опублікувала прес-служба президента, передає Інтерфакс-Україна.

«Високий професіоналізм та бездоганні морально-ділові якості українських миротворців, достойне виконання ними завдань у неспокійних куточках нашої планети гідно оцінені всіма державами-членами ООН. Мирні мешканці на різних континентах знають та пам’ятають про доблесть, миролюбність і гуманізм українських воїнів-миру, їхню готовність завжди прийти на допомогу та зробити усе можливе для полегшення страждань цивільного населення та примирення ворогуючих сторін», — заявив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що незважаючи на складні виклики, Україна не припинить участі в операціях ООН і надалі посилюватиме свій внесок у міжнародний мир і безпеку.

«Вічна пам’ять та слава усім, хто віддав своє життя під час миротворчих операцій ООН. Упевнений, що українські миротворці й надалі віддано служитимуть ідеалам гуманізму, мирного існування та захисту життя людей. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, добробуту та успіхів у важливій справі, покладеній на українських миротворців», — додав Зеленський.

У свою чергу міністр оборони України Андрій Таран зазначив, що українські військовослужбовці виконують завдання у складі низки міжнародних операцій із підтримання миру та безпеки під керівництвом ООН, НАТО і в складі спільних миротворчих сил у Демократичній Республіці Конго, Ліберії, Косово, Ісламській Республіці Афганістан, Республіці Південний Судан, на Кіпрі, в Аб’єй, у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова.

«Під час важкої і доволі небезпечної служби у складі миротворчих контингентів ви здобуваєте професійний досвід, що несе цінність і для військовослужбовців ЗС України, які боронять нашу державу на Сході, протидіють російській агресії», — наводить слова міністра прес-служба Міноборони.

Як повідомляє прес-служба Національної гвардії України, починаючи з 2000 року, 278 нацгвардійців взяли участь у міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки під егідою ООН у Косово, Ліберії, Південному Судані, Східному Тиморі, Демократичній Республіці Конго, Кот-д’Івуарі та на Кіпрі. На сьогодні сім офіцерів Національної гвардії України проходять службу в складі національного персоналу Міністерства внутрішніх справ України як офіцери Цивільної поліції ООН у міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки у Південному Судані, ДР Конго та на Кіпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ