Вступити до родини ATR

Кількість хворих на COVID-19 у Криму наближається до 550

1 червня 2020, 10:30
684

В окупованому Криму за минулу добу ще у двох мешканців підтвердили захворювання на коронавірус. Загальна кількість інфікованих COVID-19, за офіційними даними «влади», досягла 548 осіб (387 — у Криму, 161 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

Про це повідомив окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов, пишуть місцеві ЗМІ.

«За 31 травня на території Республіки Крим підтверджено два нових випадки коронавірусної інфекції. Хворі госпіталізовані в інфекційні стаціонари. Фахівцями управління Росспоживнагляду проводиться епідеміологічне розслідування, визначено коло контактних осіб, щодо яких здійснюються профілактичні заходи», — сказав він.

З урахуванням нових інфікованих, загальна кількість хворих, за офіційними даними «влади», досягла 548 осіб (387 — у Криму, 161 — у Севастополі). Відомо, що 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

На офіційному ресурсі російського штабу щодо поширення COVID-19 «Стопкоронавирус.рф» станом на 31 травня повідомляється про 375 інфікованих в окупованому Криму і про 161 — в Севастополі. Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Нагадаємо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. Попри зростання кількості хворих «влада» поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновлюють роботу літні майданчики кафе і ресторанів. Закритими поки залишаються спортзали, лазні, спа-центри та інші місця масового перебування громадян. Більш того, з 15 червня починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ