Вступити до родини ATR

Місія США в ОБСЄ закликала РФ повернути Крим Україні

1 червня 2020, 12:07
1037

Місія США в ОБСЄ закликала Росію «припинити фарс», повернути окупований Крим Україні та вивести війська зі сходу країни.

Про це йдеться в заяві керівника місії США в ОБСЄ Джеймса Гілмора, фрагмент якої опублікували на сторінці дипмісії в Twitter.

«Настав час для Росії припинити цей фарс, повернути Україні повний контроль над Кримом і вивести свої війська і техніку зі східної України. Тільки тоді вона (Росія — ред.) зможе знову зайняти своє місце в якості шановного члена суспільства націй», — наголосив Гілмор.

Військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти РФ в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ