Вступити до родини ATR

Кримськотатарського політв'язня Сейтмеметова відправили до психлікарні

1 червня 2020, 12:54
783

Кримськотатарський політв'язень, фігурант «так званої справи про тероризм» (третя бахчисарайська група) Рустем Сейтмеметов утримується в психіатричній лікарні, туди його відправили начебто для проходження судової психіатричної експертизи.

Про це заявив адвокат Назім Шейхмамбетов, повідомляють активісти «Кримської солідарності».

«Ми заперечували проти відправлення мого підзахисного на таку експертизу. По-перше, така експертиза у цій категорії справ є необов'язковою. По-друге, закон вимагає того, аби направлення на проходження експертизи певної особи було пов'язано з фактичними підставами, тобто з об'єктивними підозрами на те, що людина в тій чи іншій мірі може бути визнана неосудною. Тобто мають бути якісь відхилення, а слідчий має це мотивувати. Підстав для направлення мого підзахисного в психіатричну лікарню для проходження експертизи абсолютно немає, а раніше він не мав травм, не перебував на обліку у лікаря психіатра або нарколога, тому ми вважаємо це абсолютно незаконним і необґрунтованим», — сказав Шейхмамбетов.

Нагадаємо, 11 березня окупанти в Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» провели у матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — активіста «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Після обшуків чотирьох кримських татар заарештували, їм закидають «участь у діяльності терористичної організації». Таким чином в окупованому Криму у березні 2020 року з’явилася чергова «так звана справа про тероризм» — третя бахчисарайська група.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ