Вступити до родини ATR

Новий спалах коронавірусу у Києві: жіночий монастир закрили на карантин

1 червня 2020, 14:30
874

У Свято-Вознесенському Флорівському монастирі в Києві зафіксували новий спалах коронавірусу, госпіталізовані 8 черниць.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час щоденного брифінгу.

Він зазначив, що протягом останньої доби найбільше випадків захворювання зафіксували в Подільському районі, де коронавірус підтвердили у 23 осіб.

«Це обумовлено спалахом захворювання у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі. Там коронавірус за останні кілька днів виявили у 26 служительок», — сказав Кличко.

Мер Києва додав, що за минулу добу коронавірус підтвердили у 22 служительок, протягом вихідних госпіталізували 8 черниць. Також за словами Кличка, монастир закрили на карантин, зараз там проводять дезінфекцію.

«Я хочу звернутися до всіх: не будьте легковажними і не нехтуйте правилами, бо зараз, коли ми почали вводити послаблення, головне, аби вірус не вирвався з-під контролю», — підкреслив мер Києва.

Нагадаємо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. Станом на 1 червня в Україні п’ять областей та Київ не відповідають усім критеріям, необхідним для того, аби перейти до наступного етапу послаблення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ