Вступити до родини ATR

Екс-«віце-прем'єру» Криму Нахлупіну висунули звинувачення в отриманні 16 млн руб. хабарів

1 червня 2020, 17:41
813

Слідчий комітет РФ висунув звинувачення колишньому «віце-прем'єру» Криму Віталію Нахлупіну. Йому інкримінують отримання от бізнесменів хабарів на загальну суму понад 16 млн рублів.

Фото: "РИА-Новости"

Фото: "РИА-Новости"

Про це пишуть російські ЗМІ.

Зокрема повідомляється, що слідчий комітет Росії пред'явив Нахлупіну звинувачення в остаточній редакції.

«В останньому варіанті звинувачення замість одного епізоду хабарництва, інкримінованого пану Нахлупіну спочатку, фігурують вже більше 20 епізодів, а загальна сума підношень з п’яти мільйонів зросла до 16,1 млн рублів», — йдеться у повідомленні ЗМІ, що посилаються на дані особистих джерел.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року в Москві затримали «віце-прем'єра» окупованого Криму Віталія Нахлупіна, який входив до найближчого оточення «голови» півострова Сергія Аксьонова. Пізніше Басманний районний суд Москви заарештував «чиновника» за звинуваченням у хабарях в особливо великому розмірі. Крім нього тоді також були заарештовані колишній «перший заступник голови комітету конкурентної політики» Криму Ярослав Сливка і «екс-заступник міністра транспорту» півострова Валентин Дукорскій.

З кінця 2018 року і до сьогодні Віталій Нахлупін утримується в СІЗО «Лефортово» у Москві. Нещодавно суд продовжив йому арешт до 16 липня 2020 року. Зазначимо, що Нахлупін обіймав крісло «віце-прем'єра» Криму до листопада 2019 року і лише після призначення нового окупаційного «уряду» він був звільнений з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ