Вступити до родини ATR

У Зеленського розповіли про роботу над стратегією деокупації Криму

2 червня 2020, 10:56
823

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявив, що у Києві розуміють, що нині триває сьомий рік окупації Криму, а те, що в Україні досі немає єдиної стратегії з відновлення контролю над півостровом — «не дуже добре».

Фото: UA|TV

Фото: UA|TV

Про це Антон Кориневич сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Представництву президента в АР Крим вдалося відновити процес із напрацювання цієї стратегії разом із колегами з Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та РНБО. Вже створена робоча група на базі Мінреінтеграції, яку очолює віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков. Її головним завданням якраз і є розробка стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Водночас слід розуміти, що окремі напрацювання з цього приводу існують у різних органах та міністерствах: МЗС пише проєкт своєї частини, у Мінреінтеграції є свій блок питань, у Представництві президента — свій блок. І зараз треба все це звести воєдино», — сказав представник Зеленського.

Він також додав, що частина стратегії деокупації Криму має бути відкритою і публічною, втім велика її частина буде закритою і таємною, особливо та, що стосується безпекових питань.

«Не хотів би нічого говорити з приводу часових рамок, але ми з колегами вважаємо, що було б добре мати цю стратегію деокупації вже нинішнього року», — наголосив Кориневич.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ