Вступити до родини ATR

Путін, як Сталін, намагається приховати нехтування міжнародним правом — Чубаров

2 червня 2020, 11:35
862

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що президент РФ, говорячи про те, що Київ позбавив мешканців Криму української води, намагається знайти привід, аби приховати нехтування міжнародним правом.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Таку думку Рефат Чубаров озвучив на програмі «Свобода слова» на ICTV.

«Криму потрібна вода. Немає жодних інших напрямків для її вирішення окрім того, щоби постачати дніпровську воду з материкової частини української території. Різке падіння цін на нафту, а деякі збільшення останніми тижнями не принесли полегшення російській економіці; різке падіння економіки внаслідок коронавірусу; санкції також відіграють помітну роль; ув’язнення російських військових, авантюри в Сирії і в Лівії; ускладнення взаємовідносин із іншими державами — все це говорить про те, що Путін у короткий проміжок часу опинився в достатньо скрутній ситуації», — наголосив голова Меджлісу.

Чубаров також додав, що в Криму немає браку води до такої міри, щоб не вистачало мешканцям для життя. Він запевнив, не вистачає води для тих сфер, які на півострові розгорнула окупаційна «влада». Зокрема, будівництво житла для військових, і для тих, кого вони переселяють з Росії. 

«Зараз відбуваються штучні демографічні зміни етнічного складу населення Криму. <...> Путіну зараз потрібно продемонструвати те, що з 2014 року він не просто не змінився, а ще й став більш зміцненим, що він залишається таким мачо. Путні так само, як і Сталін, намагається знайти привід, аби приховати таке брутальне нехтування міжнародним правом. <...> На прикладі Криму Путін показує, що «хунта» в Києві не постачає воду, що вона кидає мешканців Криму на більш тяжку долю», — сказав він.

Нагадаємо, що у Педставництві президента у АРК неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до повної деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ