Вступити до родини ATR

Обшук у Криму: окупанти у будинку літньої кримської татарки шукали зброю

2 червня 2020, 11:59
1074

Під час обшуку у будинку 65-річної Шейде Асанової у селі Курське Білогірського району окупаційні силовики у рамках «кримінальної справи» проти її сина шукали зброю і символіку батальйону ім. Номана Челебіджихана.

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це кримська татарка розповіла активістам «Кримської солідарності».

«Я подумала, щось трапилося з моєю літньою мамою. Відразу відкрила двері. «Зброя, символіка загону Номана Челебіджихана є?». Я їм сказала: «Дивіться, будь ласка. У мене нічого немає». Оглянули будинок і написали, що під час обшуку нічого не виявлено і пішли. Від свідчень я відмовилася», — поділилася Шейде Асанова.

Також стало відомо, що обшук в її будинку відбувся згідно з постановою «Київського районного суду» від 3 березня 2020 року. За словами жінки, силовики повідомили їй про те, що шукають документи або предмети, пов'язані з «кримінальною справою», порушеною проти її сина Рустема Асанова. Відомо, що він з 2016 року проживає на території материкової України.

Раніше повідомлялося, що 2 червня о 8-й ранку окупаційні силовики увірвалися з обшуком до будинку 65-річної кримської татарки.

Нагадаємо, у лютому 2020 року окупанти у Криму провели обшук у будинку кримського татарина Нарімана Межмедінова, якого підозрюють в участі в «незаконному збройному формуванні», а саме — добровільному батальйоні ім. Номана Челебіджихана.

Зазначимо, що батальйон імені Номана Челебіджихана — це добровільне об'єднання, створене в 2014 році. До його складу здебільшого входять кримські татари. Учасники батальйону патрулюють райони, що межують з окупованим Кримом. Батальйон ім. Челебіджихана мав стати частиною Нацгвардії України, однак документально цього так і не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ