Вступити до родини ATR

Аксьонов у Криму отримає медаль «за внесок у розвиток відносин РФ і України»

2 червня 2020, 16:58
895

«Голова» окупаційного Криму Сергій Аксьонов отримає медаль «за внесок у розвиток відносин РФ і України», яку заснувала так звана «українська громада Криму».

Про це повідомляють росЗМІ.

У так званій «українській громаді Криму» повідомили, що першу медаль за внесок у розвиток «дружніх відносин» Росії та України отримує «голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов, який нібито «надав підтримку» у відкритті інформаційного порталу та виданні журналу українською мовою на окупованому півострові. 

«Максимальна підтримка від влади республіки виходить для української громади», — заявили засновники медалі.

Вони додали, що планують нагороджувати медаллю людей, які «роблять внесок у збереження миру між двома братніми народами».

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ