Вступити до родини ATR

Ракета Falcon 9 повернулася на космодром на мисі Канаверал

3 червня 2020, 11:27
805

Платформа «Of Course I Still Love You» з ракетою Falcon 9, яка 30 травня вивела на орбіту Землі космічний корабель Crew Dragon із двома астронавтами на борту, повернулася у порт на мисі Канаверал (Флорида, США).

ФОТО: SpaceX/Twitter

ФОТО: SpaceX/Twitter

Про це у Twitter повідомиляє компанія SpaceX.

Зазначається, що перша ступінь ракети-носія Falcon 9 приземлилася на плавучу платформу «Of Course I Still Love You» («Звичайно, я все ще люблю тебе»), після чого вона повернулася на мис Канаверал у Флориді, де розташований Космічний центр імені Кеннеді.

«Після запуску на орбіту астронавтів Боба Бенкена й Дугласа Герлі на кораблі Crew Dragon, ракети Falcon 9 приземлилася на борту платформи й повернулася до порту на мисі Канаверал», — йдеться в повідомленні.

У Ілона Маска також показали фотографії, де зафіксовано момент приземлення ракети на плавучу платформу, а також процес її транспортування.

{gallery_1}

Нагадаємо, у суботу, 30 травня 2020 року, на мисі Канаверал у Флориді з другої спроби відбувся перший пілотований запуск приватного космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска з американськими астронавтами Бобом Бенкеном та Дугласом Герліном на борту. Два астронавти NASA за 19 годин успішно долетіли до Міжнародної космічної станції. Вперше в історії астронавтів на станцію доставила приватна компанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ