Вступити до родини ATR

Протести в США: кількість затриманих перевищила 9 тисяч

3 червня 2020, 14:39
927

Внаслідок протестів в США, що почалися у країні після смерті при затриманні афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, затримали вже більш ніж 9 тисяч осіб.

Фото: АР

Фото: АР

Як повідомляє Associated Press, в Лос-Анджелесі було зареєстровано 2 тис. 700 затримань, а в Нью-Йорку — близько 1500. Поліція в Далласі, Х'юстоні і Філадельфії також затримала кілька сотень людей.

{gallery_1}

Нагадаємо, що протести в США почалися після смерті при затриманні афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня в Міннеаполісі. Чоловіка підозрювали у використанні фальшивих купюр, під час затримання офіцер натиснув йому на горло, при цьому Флойд намагався пояснити, що не може дихати. Пізніше афроамериканець помер.

Акції протесту через смерть Флойда почалися в Міннеаполісі, але швидко поширилися на інші міста, охопивши низку штатів. Демонстрації швидко переросли в безлади, зіткнення з поліцією і погроми. У Міннеаполісі встановили режим надзвичайної ситуації через заворушення, пізніше влада ввела комендантську годину. Також комендантську годину ввели в десятках інших міст, зокрема — в Вашингтоні і Нью-Йорку. Окрім того, відомо, що Пентагон направив 1,6 тис. військових в район Вашингтона.

Також повідомлялося, у Сполучених Штатах під час протестів і заворушень загинуло щонайменше 13 людей.

За даними ЗМІ, поліцейського на ім’я Дерек Човін, який давив загиблого коліном, узяли під варту і обвинуватили в неумисному вбивстві. Ще трьох поліцейських, які брали участь у затриманні, звільнили з лав поліції. Родина Флойда та її юристи наполягають на тому, що обвинувачення треба посилити до свідомого вбивства, а також треба висунути обвинувачення й трьом іншим поліцейським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ