Вступити до родини ATR

Кримськотатарського політв’язня відправили у карцер на 5 діб

3 червня 2020, 15:36
1187

Кримськотатарського політв’язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (алуштинська група) Руслана Нагаєва відправили у карцер у СІЗО в Ростові-на-Дону на 5 діб.

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це у коментарі «Кримській солідарності» розповів адвокат політв’язня Айдер Азаматов, який дізнався про це від свого підзахисного на суді.

«Вдень він накривався ковдрою у камері, тому що було дуже холодно. Йому довелося таким чином обігріватися. Це стало підставою для відправки його у карцер. Я певен, що наші підзахисні — сильні духом і подібні тортури, а я це розцінюю як тортури, не будуть приводом для того, аби вони зламалися. Вони продовжуватимуть мирну боротьбу за відстоювання своїх прав», — сказав захисник.

Айдер Азаматов також наголосив, що кримських татар-фігурантів «справ про так званий тероризм» навмисне утримують у спецблоках та карцерах, аби морально на них тиснути.

Нагадаємо, що фігурантами цієї «справи» є чотири кримських татарина: Руслан Нагаєв, Ельдар Кантиміров, Руслан Месутов і Ленур Халілов. Усіх їх затримала ФСБ після обшуків у їхніх домівках в окупованій Алушті у червні 2019 року. Кримським татарам закидають «причетність до діяльності терористичної організації». Раніше «суд» у Криму подовжив термін їхнього арешту до жовтня 2020 року.

Зазначимо, що раніше фігурантів алуштинської «справи про так званий тероризм» незаконно етапували з окупованого Криму до Росії. Нині вони утримуються у СІЗО в Ростові-на Дону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ