Вступити до родини ATR

У Москві розглянуть апеляцію на вирок фігурантам ялтинської «справи про так званий тероризм»

3 червня 2020, 17:25
987

22 червня суд в РФ розгляне апеляційну скаргу на вирок шістьом фігурантам «справи про так званий тероризм» (ялтинська група), яких у листопаді 2019 року засудили до покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 18 років.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомляється на офіційному сайті Апеляційного військового суду міста Власіха Московської області. Зазначається, що засідання заплановане на десяту ранку. 

Як відомо, 12 листопада 2019 року у Південному окружному військовому суді відбулося засідання, на якому фігурантам цієї «справи» винесли вирок. Так, Мусліма Алієва засудили до 19 років позбавлення волі, Інвера Бекірова — до 18, Вадима Сірука — до 12, Рефата Алімова — до 8, Арсена Джеппарова — до 7, Емір-Усеіна Куку — до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що 12 лютого 2016 року після масових обшуків і затримань в окупованому Криму «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва і Емір-Усеіна Куку. 18 квітня також були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Пізніше фігурантів «справи» незаконно етапували з окупованого Криму в РФ. Нині вони утримуються у СІЗО в Ростові-на-Дону та Ростовської області. Зазначимо, що фігурантів ялтинської «справи» звинувачують в участі у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Окрім того, усім шістьом закидають «Приготування до насильницького захоплення влади».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ