Вступити до родини ATR

5 пацієнтів з COVID-19 у Криму — у тяжкому стані

3 червня 2020, 17:58
873

Кількість хворих на COVID-19 кримчан, які перебувають у тяжкому стані, за останню добу зросла з чотирьох до п'яти.

Про це повідомив «заступник» окупаційного «міністра охорони здоров'я» Криму Антон Лясковський, пишуть місцеві ЗМІ.

«Зі 131-ї людини, які перебувають на лікуванні, п'ять пацієнтів у нас — у тяжкому стані. Троє з них знаходяться в реанімації в Сімферопольській міській клінічній лікарні №7, ще два пацієнти — в Євпаторійській міській лікарні. З цих п'яти пацієнтів четверо знаходяться на неінвазивній вентиляції легенів, один — на інвазивній вентиляції», — розповів «чиновник».

За останніми даними «влади» півострова, загальна кількість хворих в окупованому Криму досягла 569 осіб (399 — у Криму, 170 — у Севастополі). 14 пацієнтів, хворих на коронавірус, на півострові померли.

На офіційному ресурсі російського штабу щодо поширення COVID-19 «Стопкоронавирус.рф» станом на 3 червня повідомляється про 392 інфікованих в окупованому Криму і про 170 — у Севастополі. Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Нагадаємо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. Попри зростання кількості хворих «влада» поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновили роботу літні майданчики кафе і ресторанів. Закритими поки залишаються спортзали, лазні, спа-центри та інші місця масового перебування громадян. Окрім цього, з 15 червня починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ