Вступити до родини ATR

Ольга Стефанішина стала новим віце-прем'єром з питань євроінтеграції

4 червня 2020, 12:59
1152

Новим віце-прем'єр-міністром із питань євроінтеграції стала юрист-міжнародник Ольга Стефанішина, яка замінила на цій посаді Вадима Пристайка.

ФОТО: Olga Stefanishyna/Fb

ФОТО: Olga Stefanishyna/Fb

Відповідне рішення Верховна Рада узгодила у четвер, 4 червня. За призначення Ольги Стефанішиної проголосували 255 нардепів.

Зазначимо, що це вже третя зміна віце-прем’єра з питань європейської інтеграції за останні 9 місяців.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада України узгодила звільнення Вадима Пристайка з посади віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю посаду він обіймав 3 місяці. Найближчим часом Пристайко може бути відряджений для роботи послом України у Великій Британії. 

За даними ЗМІ, Ольга Стефанішина закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, здобула кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови. У 2016 році закінчила Одеський національний економічний університет за спеціальністю «Фінанси і кредит». У 2006–2007 роках займалася приватною юридичною практикою. У 2007–2010 роках працювала спеціалістом-керівником відділу з питань правового забезпечення європейської інтеграції в Державному департаменті з питань адаптації законодавства. З 2010 по 2015 рік Стефанішина працювала у Департаменті міжнародного права/Департаменті європейської інтеграції в Міністерстві юстиції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ