Вступити до родини ATR

Окупанти в Криму проводять танкові навчання із ракетними стрільбами

4 червня 2020, 13:31
811

На території окупованого Криму російська армія проводить танкові навчання із використанням ракетних систем С-400 «Тріумф» та ракетно-гарматних комплексів «Панцир».

ФОТО: Міноборони РФ

ФОТО: Міноборони РФ

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ із посиланням на дані Чорноморського флоту.

«В рамках планових заходів бойової підготовки підрозділів берегової оборони армійського корпусу Чорноморського флоту екіпажі танків Т-72Б3 розпочали виконання завдань у складі танкових рот, а екіпажі БТР-82 продовжують відпрацювання одиночних дій при веденні бою», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що дивізіони зенітно-ракетного комплексу С-400 «Тріумф», розміщені на півострові, в рамках навчань відбили повітряну атаку умовного противника. Окупанти на навчаннях задіяли також ракетно-гарматні комплекси «Панцир», літаки СУ-24, Су-27, Су-30СМ, вертольоти Мі-8 і Ка-27.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ