Вступити до родини ATR

Зеленський випив каву у кафе в Хмельницькому: каже, що готовий заплатити штраф

4 червня 2020, 14:21
1435

Володимир Зеленський під час робочого візиту у Хмельницькій області завітав на каву до однієї з місцевих кав’ярень. Після цього президент заявив про готовність заплатити штраф, якщо візит у кафе є порушенням правил карантину.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Третього червня під час поїздки до Хмельницького Володимир Зеленський відвідав одне з місцевих кафе і сфотографувався з горнятком кави в залі закладу.

«Крута кава в Хмельницькому. Ароматна і смачна. Перші кафе виходять з карантину, потихеньку оговтуємося від коронавірусної епідемії», — заявив президент.

Зазначимо, що затверджений урядом план поступового пом'якшення карантину передбачає зняття обмежень на роботу закладів громадського харчування не раніше 5 червня. Наразі ж дозволена робота літніх майданчиків і продаж страв та напоїв на винос.

Сьогодні, відповідаючи на питання, чи порушив президент вчора карантин, Зеленський заявив:

«Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив. Так і є, мені сказали, запросили і я зайшов, все там перевірили», — сказав Зеленський.

У МВС уточнили, що Зеленському загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що правоохоронці спочатку мають встановити, чи винен прездент у цьому інциденті.

«Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень у квітні 2019 року, його оштрафували за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання», — сказав Геращенко.

Зазначимо, що за словами головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, все відбувалося без порушень.

«Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти кави для себе. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше. Вони звернулися до нас: «Дивіться, ми вже готові виконувати норми, які ви опублікували». Ми зайшли перевірити. Було все дотримано так, як було прописано в наших нормах», — сказав Ляшко.

Нагадаємо, що напередодні Кабмін ухвалив рішення про чергове послаблення обмежень. Так, з п’ятниці, 5 червня, в Україні запустять внутрішні авіасполучення, відкриють ресторани і скасують самоізоляцію для людей старше 60 років.

Як відомо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ