Вступити до родини ATR

Україна посилює патрулювання пляжів на Азовському морі — МВС

4 червня 2020, 15:47
1062

Через послаблення карантинних обмежень в Україні посилять патрулювання прибережних зон поблизу Азовського моря. Зокрема, правоохоронці контролюватимуть пляжі у Маріуполі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, йдеться про те, що з метою профілактики тяжких та особливо тяжких злочинів, підтримання публічного порядку, а також дотримання громадянами карантинних обмежень, патрулювання пляжів та зон відпочинку, розташованих на узбережжі Азовського моря, будуть посилені гвардійськими нарядами. Так, правоохоронці контролюватимуть пляжі у Маріуполі та в курортних населених пунктах: Мелекине, Білосарайська Коса, Ялта.

«Із потеплінням кількість відпочивальників на пляжах збільшується. Запрацювали заклади харчування, готелі та спортивні майданчики у прибережних районах. У зв’язку з цим, такі місця будуть підсилені пішими нарядами, а також автопатрулями Нацгвардії у взаємодії із Нацполіцією», — заявив заступник командира військової частини «3057» підполковник Сергій Загреба.

У МВС додали, що патрулювання узбережжя Азовського моря триватиме до закінчення курортного сезону. Також правоохоронці нагадують, що за порушення карантину, залежно від подальших наслідків, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що напередодні Кабмін ухвалив рішення про чергове послаблення обмежень. Так, з п’ятниці, 5 червня, в Україні запустять внутрішні авіасполучення, відкриють ресторани і скасують самоізоляцію для людей старше 60 років. Відомо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

Станом на ранок 4 червня відомо, що в Україні загальна кількість інфікованих COVID-19 досягла 25 тис. 410. За минулу добу зафіксували новий антирекорд, виявлено 588 нових випадків інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ